Žáci ZUŠ Milevsko uspěli v okresním kole kytarové a klavírní soutěže.

03.03.2014 14:12

 

Ve dnech 26. a 27. února 2014 proběhla v Písku okresní kola soutěže žáků základních uměleckých škol ve hře na kytaru a ve hře na klavír. Ze základní umělecké školy Milevsko se okresních kol zúčastnilo osm soutěžících. Kytaristky Martina Vošahlíková a Tereza Housková ve svých kategoriích zvítězily, Veronika Řezbová a duo Daniela Procházková, Zuzana Veselá získaly 2. místo, Valentýna Vlasatá obsadila 3. místo. Do krajského kola soutěže výbornou hrou postoupily Martina Vošahlíková a Tereza Housková. Všechny soutěžící kytaristky jsou ze třídy pana učitele Ivana Zborníka.

V klavírní soutěži si odnesli vítěztví ve svých kategoriích Martin Kahoun a Petra Kalinová. Adriana Maťhová získala 3. místo. Do krajského kola soutěže vynikajícím technickým i uměleckým výkonem postoupila Petra Kalinová. Úspěšní klavíristé ZUŠ Milevsko jsou ze třídy paní učitelky Margity Vanické.

Krajské kolo klavírní soutěže proběhne 27-28. března v Českém Krumlově, krajské kolo soutěže kytarové pak 3.-4. dubna v Českých Budějovicích.  

 

 

—————

Zpět